Master class

Bærekraftig Matglede

It's not the extremes and the treats that are the problem. It's the everyday.

Jamie Oliver

Vi stopper aldri og lære. Ny kunnskap er avgjørende for vår eksistens. På samme måte som mat gir næring til kroppen vår, gir læring og mer kunnskap, næring til sinnet vårt. Livslang læring er et uunnværlig verktøy for enhver ansatt og organisasjon.

La deg inspirere av dine kunnskapsrike kollegaer, eller av våre gjestekokker i verdensklasse.

Eirik Tufte

Kommer fra kokke-landslaget og Palace Grill. Her viser han sine beste tips og ideer til innovative bruks-måter av bære-kraftig sjø-mat.

Fisk

Down Arrow Icon

Jobber for Lerøy, og er muligens den i Norge som har høyest kompetanse på fisk og sjømatprodukter.

André Misund

Sjømat

Down Arrow Icon

Er kjøkkensjef i 4Service, og har ekstra kunnskap rundt Øst-Europeisk mat.

Adam Goluch

Polsk mat

Down Arrow Icon

Varme grønnsaker

Full lengde

Østerssopp

Squash

Portobellosopp

Gresskar

Crispy kål

Garum

Nattbakt rødbete

Nattbakt selleirot

Fisk og sjømat

Bakt Skrei

Brosme

Brunet Sei

Dampet Lange

Kveite

Laks

Tørrmodning

Toppinger

Temperatur

Koji

Tining av fisk

Dry-Aging

Push Button Illustration

for mer kunnskap

om fisk

Click Button Glyph Icon

Østeuropeisk mat

Zürek

Fingerdumplinger

Her lager Jan Taarneby sin versjon av finger-dumplinger. Dette er en slags Gnocci som som serveres som et tilbehør.

Placki - potetpannekaker

Placki - som er en polsk pannekake er elsket av både nordmenn og østeuropeere. Placki ligner veldig på sveitsiske Rösti. Har viser Jan hvordan han har gjort det.

Kål & Nudler

Haluski er en rett proppfull av umami. Kutter du ut baconet og erstatter den med soya, har du en fantastisk vegetarrett. Jan har her sin tolkning av retten.

Østeuropeiske Supper

Her er noen enkle klipp i fra "Bedre Hverdagsmat" i 2019. Her eksperimenterer vi med øst-europeiske smaker som fermentert kål og rødbeter. Eva Aubert og Andreas Viestad ledet oss gjennom samlingen.

Home
Rooster. Silhouette